live getuigenis

Bij een live getuigenis komt een verkeersslachtoffer, nabestaande of veroorzaker voor de klas vertellen over zijn/haar/hun ongeval en de concrete gevolgen ervan. De live getuigenis is volledig kosteloos en wordt aangeboden met lesfiches die een voorbereiding en nabespreking bevatten.

Live getuigenis om te sensibiliseren voor een veilig verkeer door Getuigen onderweg vzw

hoe werkt het?

Bij een live getuigenis komt een verkeersslachtoffer, nabestaande of veroorzaker voor de klas vertellen over zijn of haar ongeval en de concrete gevolgen ervan. De live getuigenis is volledig kosteloos en wordt aangeboden met lesfiches die een voorbereiding en nabespreking bevatten. Ook als je dieper op de materie wilt ingaan, is er een extra lesfiche voorzien.

Getuigen onderweg wil leerlingen de impact van een verkeersongeval tonen. Dit om hun keuzes in het verkeer te beïnvloeden. We focussen op de derde graad secundair onderwijs waardoor we jongeren bereiken die aan de vooravond van hun rijbewijs staan. Een getuigenis stimuleert leerlingen om zich op een veilige manier in het verkeer te begeven. Daarnaast krijgen de leerlingen ook inzicht op de impact van het verlies van een geliefde of over leven met een beperking.

Getuigenissen van ervaringsdeskundigen die impact hebben op leerlingen.

Live getuigenis om te sensibiliseren voor een veilig verkeer door Getuigen onderweg vzw

Graag ook een live getuigenis?

verloop

Vooraf
Voorbereiding
De leerkracht bereidt de getuigenis voor aan de hand van de fiche ‘voorbereiding getuigenis’.
Vooraf
Duur: 70 - 100 min
Getuigenis
De leerkracht stelt de getuige voor aan de klas waarna de getuige zijn getuigenis brengt. Nadien is er onder leiding van de aanwezige leerkracht de mogelijkheid voor het stellen van vragen aan de getuige .
Duur: 70 - 100 min
Aansluitend / op een ander moment
Nabespreking
De nabespreking gebeurt best door de leerkracht die mee aanwezig was bij de getuigenis. Hiervoor kan je je baseren op onze lesfiches.
Aansluitend / op een ander moment

praktische info

Te voorzien voor getuige & buddy

Grote kleine lettertjes

Het organiseren van een getuigenis is maatwerk. Vanwege een zorgvuldige en respectvolle omgang met onze getuigen kunnen bevestigde getuigenissen niet kosteloos geannuleerd worden. Bij het verplaatsen of annuleren van een getuigenis nadat de komst van de getuige bevestigd is, rekenen we een administratieve kost van €25. Een getuigenis verplaatsen of annuleren kan enkel schriftelijk en gemotiveerd via info@getuigenonderweg.be

Live getuigenis om te sensibiliseren voor een veilig verkeer door Getuigen onderweg vzw

graag extra lesmateriaal?

iets voor jou?

middelbare scholen

Vraag een getuigenis aan als
middelbare school.

bedrijven / organisaties

Vraag een getuigenis aan als
bedrijf of organisatie.

Getuigen

Word getuige en deel jouw
ervaring.

buddy's

Word buddy voor een getuige.

ervaringen

quote e1651152909732
quote 1

onze partners